Installation av robotgräsklippare

När du anlitar oss för installation av robotgräsklippare är du i goda händer, eftersom våra installatörer av robotgräsklippare är experter. Våra installatörer av robotgräsklippare hjälper dig med installationen av en ny självgående robotgräsklippare oavsett fabrikat.

Varför du ska anlita oss

Våra installatörer av robotgräsklippare är verkligen anmärkningsvärda när det gäller att utföra installationen i tid! De slutför inte bara processen snabbt och effektivt, utan ser också till att den görs på rätt sätt. Vi ser till att robotgräsklipparen installeras med stor uppmärksamhet på detaljer och utförs smidigt och enkelt. Med hjälp av våra installatörer av robotgräsklippare kan du vara säker på att din robotgräsklippare kommer att vara i gång redan samma dag!

Det har aldrig varit enklare att installera en robotgräsklippare. Med vår installation av robotgräsklippare kan du ägna mindre tid åt gräsklippning och mer tid åt att njuta av dina gräsytor. På bara en dag är du i gång med en robotgräsklippare som hjälper dig att ta hand om underhållet av dina grönområden helt bekymmersfritt. Upplev bekvämligheten med installation av robotgräsklippare idag!

Robotfabrikat som vi installerar

Vi installerar robotgräsklippare oavsett fabrikat och modell. Det är få fabrikat av robotgräsklippare som vi inte har installerat men här nedan listar vi de vanligast förekommande fabrikaten. Några av de populära fabrikaten kan vi också sälja till dig.

Populära fabrikat

Mindre frekventa fabrikat

Våra montörer av robotgräsklippare

GTS Trädgård är det bästa valet för alla i Stockholms- och Uppsalaregionen som vill få en professionell utförd installation av en robotgräsklippare. Våra erfarna proffs tar hand om allt från början till slut så att du kan slappna av i vetskapen om att din gräsmatta kommer att klippas av din robotgräsklippare utan några problem. Med hjälp av våra montörer av robotgräsklippare får du smartare gräsmattor installerade snabbt och effektivt – direkt samma dag! Så vad väntar du på? Kontakta Robert eller Tomas idag!

Installation av robotgräsklippare i norra Stockholm och Uppsala

Robert på TrädgårdSmart är säljare och installatör av robotgräsklippare i norra Stockholm och Uppsalaområdet. Han hjälper dig med installationen och robotgräsklipparen. 

Kontakta Robert för service och installation av robotgräsklippare i norra Stockholm och Uppsalaområdet med kringliggande orter.

Installation av robotgräsklippare i södra Stockholm

Tomas på Gentas är auktoriserad Husqvarna servicetekniker och installatör av robotgräsklippare i södra delen av Stockholm samt kringliggande orter. Han hjälper dig med installationen och robotgräsklipparen. 

Kontakta Tomas för service och installation av robotgräsklippare i södra Stockholm med kringliggande orter.

Installation med motordriven kabelläggare

Våra motordrivna kabelnedläggare används vid installation av robotgräsklipparens kantkabel, och för vissa modeller guidekabel. Gränskabeln får vi ned en bit i marken på c:a 5 cm djup där det är möjligt*, vilket minskar risken för kabelavbrott.

Vanliga orsaker till kabelbrott är i samband med lövräfsning, marksättningar, spadar, ogräsplockare, lekande barn och djur som gnagt av kabeln. Kabelbrott förekommer oftare då begränsningskabeln till robotgräsklipparen monteras på marken. Som du säkert förstår är kabelbrott av kantkabeln mindre förekommande när kabeln grävs ned. Tjockare och mantlad kabel gör att installationen blir bra mycket säkrare mot marksättningar och gnagande djur som sorkar samt yttre åverkan. Din montör går igenom de olika kabelkvaliteterna med dig innan monteringen påbörjas.

Ett kabelbrott leder till att robotgräsklipparen ger följande felmeddelande ”Ingen slingsignal” och roboten slutar fungera.

*) Stenar, rötter och svackor gör att kabeln inte kommer ned lika djupt, även porös jord där det inte finns gräs gör att kabeln inte får fäste i marken. Då förankras kabeln ytligt med märlor.

Fördelar med nedfräst kabel

Undvik kabelbrott

Snyggt och städat

Monterat av en expert

Installation av robotgräsklippare
med garanti

När gränskabeln är dragen kopplar vi in laddstationen och säkerställer att roboten är rätt installerad och finner sig tillrätta i gräsmattans klippområde. Vi hjälper dig med robotgräsklipparens inställningar och lägger in ett klippschema för roboten i samråd med dig.

Du ska känna dig trygg med vår installation av robotgräsklipparen. Ibland kan det vara nödvändigt med en efterjustering av kabeln beroende på hur väl roboten fungerar i terrängen. Det beror allt för oftast på att vi har blivit ombedda att frångå tillverkarens rekommendationer och anvisningar. I dessa fall testar vi alltid om installationen fungerar, men vi kan inte garantera att det kommer att fungera fortsättningsvis.

Vårt mål är att du ska få en bekymmersfri tillvaro med din robotgräsklippare. Vi finns alltid tillgängliga efter installationen för att hjälpa dig om det inte gick som det var tänkt. Det gör vi med rådgivning antingen med ett återbesök eller per telefon.

 

Standardpris för installation av robotgräsklippare

  • Startavgift 2,890 kr

    Framkörning, konsultation och rådgivning, material ingår (kontaktdon, skarvdon, märlor)

  • Kabeldragning 12 kr/meter

    2,7 mm tjock standardkabel ingår i priset för kabeldragningen

  • Uppgradering av kabelkvalitet 6-20 kr

    Vi erbjuder uppgradering av standardkabeln i bättre kvaliteter för en framtidssäker drift av anläggningen. Välj mellan premiumkabel och säkerhetskabel med flera olika lager av mantel. (enkel, dubbel och trippel)

Gör det här innan vi installerar din robotgräsklippare

Innan vi kommer för att montera din robotgräsklippare är det viktigt att du gör vissa förberedelser. Det är för att få bästa resultat. Exempelvis högt gräs gör det svårt att se om kabeln har kommit ned ordentligt. Detta försvårar dragningar för begränsningsområden det gör även spretiga buskar och rabatter.

Våra kabelläggare behöver en meter fri väg längs med tomtgränsen. Finns det hinder som plankupplägg, båttrailers och stenhögar kommer vi att runda dessa vilket gör att gräsklipparen inte kommer åt dessa gräsytor där föremålen en gång har legat. Likaså lönar det sig även att klippa häckar, buskar och trädgrenar för att vi ska kunna lägga kabeln närmare rotsystemet. På så sätt får du mindre gräs att trimma utmed häckar och inunder buskar.

Stubbar hjälper vi dig med att få bort. Det gör vi genom att fräsa bort stubbarna med en stubbfräs. En tilläggskostnad för tjänsten tillkommer men du slipper ytterligare kostnad för framkörningen. För stubbfräsning gäller RUT-avdrag dvs 50% av kostnaden och det hjälper vi självklart till med administrationen.  

Checklista inför bokad installationsdag:

Fakta basinstallation av robotgräsklippare

Kabelläggning med maskin
Kabelläggning med maskin

En basinstallation av robotgräsklippare innebär att vår installatör av robotgräsklippare installerar din robotgräsklippare med det materiel som ingår i köpet av tjänsten. Med hjälp av en motordriven kabelläggare fräser Robert eller Tomas ner begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Det gör att du får en garanterat professionell installation av robotgräsklipparen med minskad risk för kabelbrott. Kraftigare och mantlad kabel gör kabeldragningen och installationen bra mycket säkrare mot kabelbrott.

Kabelläggning för hand
Kabelläggning för hand

Där eventuella rötter, buskar, stenar och blommor som står i vägen spikas kantkabeln fast med plastmärlor uppe på gräsmattan. Vi rekommenderar att synlig kabel täcks med ett lager med jord för en snabbare överväxt av kabeln.

Efter cirka två till fyra veckor döljs både fästmärlorna och kabeln av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft. Installationen sker enligt de rekommenderade mått och anvisningar som framkommer i instruktionsboken för just din robotgräsklippare. 

Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör installatören vissa justeringar av de här måtten.

Komplettering och tilläggsarbeten
Komplettering och tilläggsarbeten

Du som kund betalar bara för faktisk dragen kantkabel. Kopplingar, anslutningar och arbetskostnad för kabeldragningen ingår. Men arbete som ligger utanför uppdraget tillkommer. Exempel på sådana tjänster, dragning under stenplattor, spårning i cement, asfalt och berg. 

Utöver installationen av robotgräsklippare så kan du anlita oss för flera tilläggstjänster. Du har rätt till rutavdrag på de flesta trädgårdsarbeten som vi utför, och du slipper betala för framkörningen eftersom vi är redan på plats. Genom att ta bort exempelvis träd, buskar, stenar och stubbar blir det lättare för robotgräsklipparen att sig fram. Gräsklipparen arbetar också mer effektivt med färre hinder på gräsytan. 

Våra tilläggstjänster:
Våra tilläggstjänster:
Behov av efterjustering av kantkabel
Behov av efterjustering av kantkabel

Även om du har fått en professionell installation av robotgräsklipparen kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Självklart hjälper vår installatör av robogräsklipparen dig med justeringen om du inte klarar av att göra det själv.

Körschema och inställningar
Körschema och inställningar

Om du är hemma när vi installerar gör installatören inställningar på robotgräsklipparen helt efter dina önskemål. Är du inte hemma görs en inställning anpassad efter hur din trädgård ser ut, och utifrån vad vi har kommit överens om.

Genomgång och överlämnande
Genomgång och överlämnande

När installationen av robotgräsklipparen är klar besiktar vi installationen tillsammans med dig. Vi går igenom robotgräsklipparens funktioner och skötselanvisningar. Vi besvarar dina frågor och går igenom dina funderingar.

Slutligen signerar du vårt installationsprotokoll när du känner dig trygg med vårt överlämnande.

Uppföljning och teknisk support
Uppföljning och teknisk support

Precis som när vi är ute på en fri tomtbesiktning delar vi frikostigt med oss av vår kunskap. Så gör vi även under och efter installationen av din nya robotgräsklippare. En del råd kommer du att komma ihåg och annat kommer att falla i glömska, men vi kommer att hålla dig uppdaterad.

Vi håller dig uppdaterad med våra nyhetsbrev och vi finns alltid tillgängliga med teknisk support. För ett sömlöst och bekvämt ägande av robotgräsklipparen kommer vi tillbaka till dig innan vintern och hämtar din robot för årsservice och vinterförvaring.

Läs manualen
Läs manualen

Läs manualen men du kan hoppa över avsnitten om monteringen av den nya robotgräsklipparen för den gör vi åt dig. Även om vi lägger in ett klippschema åt dig så kan den behövas finjusteras vid behov och gräsmattans växtkraft. Exempelvis efter en renovering av gräsmatta behöver de allra flesta kunder öka robotens klippfrekvens då gräsmattans växtkraft har fått ökad tillväxt efter vår behandling.  

Installation av robotgräsklipparens begränsningskabel
Installation
Kabeldragning av begränsningskabel
Installation av robotgräsklipparens laddstation
Montering och inkoppling
Signalkabeln kopplas in till laddstationen
Driftsättning efter installation av robotgräsklippare
Driftsättning
Kontroll och inkörning av en ny robotgräsklippare

Boka installation av robotgräsklippare!

Använd formuläret nedanför för att boka in en tid för installation av din robotgräsklippare redan idag. På så sätt kan du vara säker på att du får en tid på en dag som passar dig bäst. Ange önskemål om ett datum eller en veckodag som du kan vara närvarande på plats. Vi kommer då att försöka anpassa oss till dina önskemål och därefter kommer du att få en bekräftelse på din bokning med ett mail. 

Notera att vi installerar robotgräsklippare i hela Stockholms och Uppsalas län.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Adress
10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Du kommer att bli kontaktat för en bekräftelse av din bokning.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur GTS Trädgård kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Självklart garanterar vi våra installationer av robotgräsklipparen under förutsättning att vi har fått följa tillverkarens rekommendationer och anvisningar. Däremot om du som kund har önskat att vi gör frånsteg från rekommendationerna så upphävs garantin för den delen av arbetet där frånsteget har skett.

Du betalar en startavgift som täcker våra kostnader för etablering och framkörning, konsultation och genomgång av trädgård, programmering av robotgräsklipparen, uppstart och testkörning av robotgräsklipparen. Till startavgiften tillkommer en kostnad för själva kabeldragningen av robotgräsklipparens begränsningskabel.

I grundavgiften för kabeldragningen ingår vår standardkabel. Dock rekommenderar vi alltid en uppgradering till våran säkerhetskabel för att på så sätt undvika onödiga kabelbrott. Brott på kabeln orsakas oftast av fysiskt åverkan, gnagare, marksättningar och av att rötter eller stenar i marken skaver mot tunna sköra begränsningskablar.