Häckfräsning

smärtfri borttagning av häck

Går det verkligen att bli av med en häck utan att gräva? Att få bort en häck själv utan bra verktyg är ett slitgöra jämfört med att ta in vår hjälp eller använda rätta trädgårdsverktyg.

Att ta bort häcken själv

är slitsamt och tar tid

Att ta bort häcken själv är väldigt slitsamt och tidsödande när du måste gräva bort tiotals meter häck. Du kan istället anlita en grävmaskinist men då har du en stor och tung grävmaskin som kompakterar och förstör marken. Dessutom blir kostnaden avsevärt högre än om du skulle anlita oss för häckfräsningen. Därtill tillkommer en ganska hög kostnad för att köra bort trädgårdsavfallet tillsammans med den uppgrävda jordmassan. 

Välj ett enklare alternativ och låt oss hjälpa dig med att bli av med häcken med häckfräsning. Vi gör det genom att fräsa bort häcken med vår stubbfräs som vi normalt använder till att ta bort stubbar med. 

Häckfräsning med röjsågning är det bästa sättet att ta bort en häck till skillnad från att göra arbetet själv. Du kommer att spara tid och resultatet blir bättre.

Varför du ska anlita oss

för att ta bort häcken

Oavsett om du har fått bort överdelen av häcken så måste du få bort häckens gamla rotsystem. I annat fall blir följden att nya rotskott skjuter upp ur marken. Det gör att du inte kommer undan själva grävmomentet. 

Välj ett enklare alternativ och låt oss hjälpa dig med att bli av med häcken med häckfräsning. Vi gör det genom att fräsa bort häcken med vår stubbfräs som vi normalt använder till att ta bort stubbar med.

Vilka tjänster kan ni erbjuda?

Låt oss göra hela det tunga trädgårdsarbetet åt dig.

Följande arbetsmoment erbjuder vi i samband med borttagning av häck.

Före nedtagning av en häck innan stubbfräsningen

Nedtagning av häck

 • Nedtagning av häck med röj- och motorsåg
 • Trädgårdsavfallet samlas på hög intill där den gamla häcken stod, alternativt läggs i en container för vidare bortforsling

Bortfräsning av häckens stubbar

 • Stubbar och rötter fräser vi bort med hjälp av våra stubbfräsar
 • Max fräsdjup är 30 cm. Det som kan begränsa fräsdjupet är berg eller annat hårt material
 • Fräsbredd cirka 60 centimeter. Jorden där vi har fräst blir porös och luftig vilket gynnar rottillväxten av en ny häckplanta
Häck efter nedtagning och häckfräsning
Nyplanterad thujahäck efter att den gamla häcken blev stubbfräst

Plantering av en ny häck

Vi kan hjälpa dig med nyplanteringen av en ny häck där den gamla häcken stod.

 • Planteringdjup enligt leverantörens anvisningar
 • Jordborrning görs vid behov
 • Nyplantering av nya häckplantor
 • Jordförbättring görs normalt med planteringsjord cirka 3-4 säckar per meter
 • Bevattning, när den nya häcken är planterad så återstår endast bevattningen för dig. Vi rekommenderar att du följer leverantörens anvisningar noga.

Pris häckfräsning

Vi utför häckfräsning åt privatpersoner, bostadsföreningar och företag. Priset för häckfräsningen och tilläggstjänster framkommer här nedan. Den gäller för privatperson med rätt till rutavdrag. Rutavdrag kan göras på arbetskostnaden och dras direkt på fakturan. Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej i nedanstående priser.

Boka tid för häckborttagning

Boka in en tid redan idag så kommer vi till dig och fräser bort dina stubbar. På så sätt kan du vara säker på att du får en tid på en dag som passar dig bäst. Ange önskemål om ett datum eller en veckodag vid din bokning så försöker vi anpassa vår planering utifrån dina önskemål. Vi kommer sedan att bekräfta din bokning med ett mejl. Vi fräser bort häckar i Stockholms och Uppsalas län.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Adress
10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Vi kontaktar dig för att bekräfta datum och tid.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur GTS Trädgård kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Vi tar ut en framkörningsavgift och därefter betalar du per meter häck som vi tar bort. Aktuell prislista finner du på hemsidan eller kontakta oss för en gratis offert.

Det absolut enklaste sättet att ta bort buskar är med en stubbfräs. Precis som vi tar bort häckar så kan vi dessutom fräsa bort buskar.

 1. Röjsåg, för att röja bort växtligheten ovan mark.
 2. Yxa, gärna en du inte är speciellt rädd om eller som du kan slipa om.
 3. Spett, välj ett spett i härdat stål med gärna med plastöverdrag som ger dig ett bra grepp.
 4. Spade med spetsigt udd, så du kan gräva och hugga av rötter på en och samma gång.

Du kan ta bort häcken själv om du har gott om tid och gillar att anstränga dig hårt. Följ anvisningarna under fliken ovanför ”Hur gräver man upp en häck?”.

Däremot om du vill spara på kropp och själ så anlitar du oss om du vill få bort häcken snabbt och smidigt.

När vi fräser bort häcken så tar vi samtidigt bort rötterna. Det är samma typ av maskin som vi använder för stubbfräsning vid borttagning av trädstubbar.